Dette er tekstversionen af Forskere fra Odense vinder Odd Fellow Ordenens Forskerpris
Klik her for at komme til den grafiske version af Forskere fra Odense vinder Odd Fellow Ordenens Forskerpris

Forside - Læs op - Sitemap


Forskere fra Odense vinder Odd Fellow Ordenens Forskerpris


Prisvinder

I lørdags vandt to forskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet Odd Fellow Ordenens Forskerpris 2016 for deres translationelle kadiovaskulære forskning.

Det var de to forskere, professor, dr.med. og ph.d. Jes. S. Lindholt og professor, dr.med. og ph.d. Boye L. Jensen, der vandt årets forskerpris fra Odd Fellow Ordenen under en ceremoni i Frederikshavn.

De to professorer forsker i forebyggelse af bristninger af aorta-aneurismer (udposninger på hovedpulsåren) gennem befolkningsundersøgelser. Resultaterne fra de kliniske undersøgelser bliver opført i databaser og biobanker til at bekræfte resultater fra dyreforsøg og laboratoriefund, men også til at inspirere andre til at forske i området for at komme nærmere en medicinsk behandling. Databaserne og biobankerne bliver også benyttet til lignende forskning i samarbejde med SDU inden for åreforkalkning – både nationalt og internationalt.

Forskerprisen på 250.000 uddeles hvert år på skift mellem KU, AU og SDU. I år var det forskere fra SDU, der kunne komme i betragtning til prisen. Det var tre professorer fra henholdsvis Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, der stod for afgørelsen.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk