Dette er tekstversionen af Pressemeddelelser udsendt fra OUH
Klik her for at komme til den grafiske version af Pressemeddelelser udsendt fra OUH

Forside - Læs op - Sitemap


Pressemeddelelser udsendt fra OUH


Mere medbestemmelse til mennesker med diabetes
8. oktober 2019
Mennesker med diabetes og pårørende i Region Syddanmark kan se frem til både indflydelse og reel medbestemmelse på Steno Diabetes Center Odense
Læs mere her...

Stor støtte til skjult mavesygdom
4. oktober 2019
Et nyt nordisk forskningsprojekt vil forbedre livskvaliteten og sygdomsforløbet for patienter med kronisk inflammatorisk tarmsygdom, IBD, ved at tilpasse behandlingen til den enkelte patient.
Læs mere her...
Professor giver redskaber til hvordan type 1-diabetesfamilier kan sikre, at livet bliver godt igen
24. september 2019
Alfred på 12 år, hans søster og forældre giver deres dyrekøbte erfaringer videre i en ny bog af Henning Beck-Nielsen
Læs mere her...
Ny undersøgelse om insektmidler i graviditeten og ADHD- symptomer hos små børn
8. juli 2019
En ny undersøgelse finder, at der er en sammenhæng mellem rester af insektmidler i kvinders urin under graviditeten og forekomsten af symptomer på ADHD hos deres børn i 3-års alderen.
Læs mere her...

OUH indkalder 82 kvinder til ekstra brystkræftundersøgelse
22. maj 2019
En mindre gruppe kvinder har fået tilbudt en undersøgelse på Odense Universitetshospital, der ikke lever fuldt ud op til de faglige retningslinjer. Disse kvinder vil nu blive indkaldt til en ekstra undersøgelse.
Læs mere her...
10 millioner kroner til forskning inden for behandling af knogleskørhed hos patienter med osteoporose eller diabetes
7. april 2019
Speciallæge Morten Munk Frost Nielsen har modtaget den prestigefyldte bevilling ”Excellence Emerging Investigator Grant – Endocrinology & Metabolism 2019” fra Novo Nordisk Fonden
Læs mere her...
Region udfaser samarbejde med Nyt OUH-rådgiver
29. maj 2017
Region Syddanmarks samarbejde med totalrådgiveren Medic OUH om projektering af Nyt OUH udfases i løbet af det næste års tid. Det har Region Syddanmark indgået en aftale med Medic OUH om.
Læs mere her...
OUH i førerposition på kræft-, hjerte-kar-, og nyretransplantationsområdet.
21. december 2016
Dagens medicin har kåret OUH - Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus som de førende indenfor kræftområdet, hjerte-karområdet og nyretransplantationer. Det fører til en samlet 2. plads blandt universitetshospitalerne i Danmark, og det blev fejret på OUH i indeværende uge.
Læs mere her...
Michael Dall ny direktør på OUH
15. november 2016
Michael Dall indtræder i direktionen som én af i alt seks direktører på Region Syddanmarks største sygehus, OUH.
Læs mere her...
Mød livreddere og overlevere på Hjertestarterdagen
12. oktober 2016
Odense Universitetshospital markerer den europæiske hjertestarterdag på søndag med førstehåndsoplevelser fra konkrete redningshistorier. Du kan også selv lære at redde liv.
Læs mere her...
Indlagte gravide og barslende under ét tag på Odense Universitetshospital
30. september 2016
En samling af svangreklinik, barselsafsnit, barselsklinik og Vuggen skal sikre mere sammenhængende behandlingsforløb og kendte ansigter for de fynske gravide, fødende og barslende, som skal føde i Odense.
Læs mere her...
OUH og SDU publicerer afgørende resultater af stamcelleforskning
15. september 2016
Lymfødem er et stort problem for især kvinder, der bliver behandlet for brystkræft. Et nyt forsøg på OUH viser en god effekt med stamcellebehandling. Forsøget har vakt in-teresse i udlandet og er nu valgt som fremhævet artikel i det nye nummer af det anerkendte lægefaglige forum ’STEM CELL Translational Medicine.
Læs mere her...
Ny forhal og turbo på fremtiden på Svendborg Sygehus
2. september 2016
Svendborg Sygehus fik fredag en festlig indvielse af den nye store forhal, hvor alle veje krydses på Sygehuset. Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og regionsrådsformand Stephanie Lose klippede snorene – en til hver trappe – til forhallen, der allerede er taget i brug og godkendt af de mange patienter, der har deres gang i Svendborg.
Læs mere her...
Lokale kunstnere giver liv til hospitalsgang
4. august 2016
Tusinder af mennesker vil i de kommende år passere gennem gangene på Svendborg Sygehus. Men én bestemt gang vil mange måske huske, når de har passeret den. Her har lokale streetkunstnere været forbi.
Læs mere her...
Minister og regionsrådsformand indvier ny forhal i Svendborg
14. juli 2016
Fredag den 2. september kl. 11:00 får Svendborg besøg af prominente politikere, når sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og regionsrådsformand Stephanie Lose klipper snorene til de to trapper op til den nye forhal. Samtidig kan sygehuset fejre 125 års jubilæum.
Læs mere her...
OUH fremskynder ny intern beredskabsorganisation efter strømsvigt
13. maj 2016
Den 3. april 2016 blev cirka halvdelen af Odense Universitetshospital ramt af en yderst sjælden fejl på et kritisk sted i forsyningsnettet, hvilket medførte strømafbrydelser på dele af hospitalet. På baggrund af de mange erfaringer fra dagen har OUHs direktion indført en ny beredskabsorganisation for interne hændelser, så sygehuset bedre kan koordinere på tværs, hvis noget lignende sker igen. Det kan ikke udelukkes, at strømafbrydelsen kan have haft kliniske konsekvenser for fem patientforløb, der nu er overgivet til vurdering hos Patienterstatningen.
Læs mere her...
Nyt partnerskab skal sikre inddragelse af patienter
12. januar 2016
Kræftens Bekæmpelse, Danske Regioner, kræftlægerne og hospitaler i alle regioner etablerer nu et partnerskab, hvor patienterne i en række projekter systematisk skal spørges om deres helbred, og hvor svarene skal bruges til at skabe gode patientforløb.
Læs mere her...
Sygehusafsnit på OUH undersøges for MRSA
24. august 2015
To OUH-patienter der har været indlagt på samme afsnit har fået konstateret samme type MRSA. Derfor bliver alle patienter og personale podet, og hospitalets hygiejne-eksperter undersøger, om der findes en smittekilde på afdelingen.
Læs mere her...
Unge-gruppe fra hele verden besøger OUH
24. august 2015
I september 2015 skal verdens ledere vedtage 17 nye globale mål for verdens udvikling. I den anledning har Mellemfolkelig Samvirke inviteret 17 unge fra hele verden på flere diskussionsturneer i Danmark. Fredag den 21. august var turen nået til OUH.
Læs mere her...

Stor undersøgelse kan redde 1000 mandeliv om året
19. august 2015

Læs mere her...Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk