Dette er tekstversionen af Uniformer uden gener
Klik her for at komme til den grafiske version af Uniformer uden gener

Forside - Læs op - Sitemap


Uniformer uden gener


Uniformerede sygeplejersker OUH

Tag en t-shirt på indenunder, hvis du oplever at din uniform generer dig. Det er blot et af flere gode råd til at undgå gener fra uniformen.


Hvis du oplever kløe eller får udslet, er det usandsynligt, at det er stoffet i din uniform, der giver dig en allergisk reaktion. Men der kan være en anden årsag til en irriteret hud, nemlig uniformens friktion mod huden. Det kan især opstå hvis

Det er OUH’s uniformsudvalg, der har kigget hospitalets uniformer efter i sømmene, efter at nogle medarbejdere har klaget over kløe og rødt udslet.

Men der er hverken parfume eller allergifremkaldende stoffer i de vaskemidler, uniformerne bliver vasket med. Og uniformerne får et ekstra skyl i vaskemaskinen, inden de bliver tørret og kommer ud på hylderne i uniformsdepoterne.

Desuden består stoffet i uniformerne af mindst 25 procent bomuld (i nogle uniformstyper er andelen af bomuld i stoffet højere). Stoffet i uniformerne er desuden fremstillet sådan, at der bomuld på indersiden (altså ind mod huden) og polyester på ydersiden.

Så kløe eller udslet hos hospitalets uniformerede medarbejdere kommer sandsynligvis ikke fra uniformerne, konkluderer OUH’s egne hud- og arbejdsmiljøeksperter. Årsagen er som nævnt snarere en mekanisk hudirritation, der opstår, når uniformerne bevæger sig mod huden

Og det er det enkelt at gøre noget ved: Tag en af dine egne kortærmede t-shirts på under uniformen.
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk