Dette er tekstversionen af Tolk
Klik her for at komme til den grafiske version af Tolk

Forside - Læs op - Sitemap


Tolk


Vi bruger professionelle tolke for at sikre en høj, faglig tolkning mellem læge og patient.


Har du brug forVideotolkning - når tolken sidder bag en skærm
Videotolkning bruges, når patienter ikke taler og forstår dansk godt nok til at kunne kommunikere med personalet. Under videotolkning sidder tolken et andet sted og tolker via en videoskærm.

Samtaler med lægen forgår med støtte fra et videokonferenceudstyr. Lægen og patienten sidder sammen i ét rum foran konferenceudstyret - mens tolken sidder et helt andet sted. Alle kan høre og se hinanden, men lægen kan slukke videoen, hvis der er behov for at undersøge patienten.

Videokonsultationen bliver ikke gemt. Dvs. at der bliver ikke lavet en video, som f.eks. kunne bruges som dokumentation for, hvad der er blevet sagt under konsultationen. 

Videotolkning_OUH_Foer-efter


Der kan videotolkes på stort set alle sprog,og det kan som regel altid lade sig gøre at få fat i en tolk, da tolkene ikke behøver flytte sig fra sted til sted.

Vore erfaringer viser, at både behandlere og patienter har gode oplevelser med denne måde at bruge tolkens kompetencer på. Tolkesituationen bliver mere effektiv og samtalerne mellem lægen og patienten bedre.

 

Læs evt. mere om videotolkning på OUH:

 


Videotolkning OUH

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk