Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

10 år med fortællinger til syge børn

Historiefortæller Connie Olsen August 2020

Historiefortæller Connie Olsen har 10-års jubilæum som fortæller på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i dag den 12. august.

Hun kommer en time to gange om måneden for at fortælle eventyr og andre fortællinger for små og store børn, der har lyst til at høre en god historie. Og det har hun gjort siden 2010.

- Jeg er så glad og taknemmelig for at komme her, og få lov at gøre en lille forskel for de syge børn og deres forældre. Jeg kan give dem et frikvarter fra sygdom og behandling, og det er fantastisk, siger hun.

Connie, der har været med til at starte Odense Fortællekreds, fortæller især kendte eventyr og historier, f.eks. H.C. Andersen, Kipling og Folkeeventyr, men på sin egen måde:

- Jeg har fundet en håndfuld historier, som jeg synes passer godt i Børnehospitalets miljø, både hvad angår længde og indhold. Og så har jeg gjort historierne til mine egne, så det er ikke nødvendigvis den samme historie hver gang, forklarer hun.

Nogle gange er historierne uhyggelige, andre gange sjove eller spændende:

- Hvis børnene ligger i sengen på deres stuer og har det skidt, fortæller jeg stille og roligt, og hvis de er fulde af energi og f.eks. leger i Opholdsrummene, så kan jeg finde på at fortælle mere vildt. Jeg oplever, at børnene hurtigt overkommer deres generthed, og de fleste begynder at fortælle med, hvis de har valgt en historie, de kender, siger Connie.

Connie Olsens arbejde på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital har de seneste år været betalt af KidsAid.

Tillykke med jubilæet og tak for de mange gode historier!

 

Man kan gratis høre fire af Connies fortællinger, som hun har foræret til Tryllebjerget, her: https://storybox.dk/kids/ 


Siden er sidst opdateret: 14-08-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring