Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Ungerum på H.C. Andersen Børnehospital

Niche Eventyrgangen HCAB

Nu får de unge adgang til et ”nyt” rum. Det har længe været et stort ønske, at H.C. Andersen Børnehospital får et ungemiljø. Og takket være en bevilling på 148.000 kroner fra en pulje i Sundheds- og Ældreministeriet, bliver dette nu endelig en realitet.

Nichen nær Eventyrtorvet skal hen over sensommeren forvandles til et opholdsrum for de unge patienter på Børnehospitalet, hvor de eftermiddag og aften kan få et frirum fra deres forældre, andre voksne og små børn, have besøg af venner og kærester, snakke uforstyrret i telefon, læse lektier og møde andre unge på tværs af sengeafsnit og diagnoser.

Med den nyeste specialeplan fra 2017 overtog børnehospitalet behandlingen af de 15-17-årige patienter, og det har forstærket behovet for et ungemiljø, der ikke lugter af legestue og børnehospital.

Det er ikke mindst Børnehospitalets eget Ungepanel, der har presset på for at skabe et sted til de unge, og det er deres tanker og ønsker, der danner baggrund for indretningen.

Rummet får blandt andet fire nye sofaer, et fjernsyn og en radio, samt spil og magasiner. For at kunne skærme af fra gangen bliver der sat nogle gardinfag op med lydabsorberende stof, som kan trækkes for efter behov, og den store lydabsorberende plade på væggen får ny beklædning i stålgråt stof. Bordfodboldbordet og klapbordene bliver i nichen.

Desuden er der blevet penge til en ny trampolin og et nyt bordtennisbord, der står på Eventyrtorvet lige ved siden af nichen. De nuværende er slidte og trænger til udskiftning.

Supplement til Svanen
H.C. Andersen Børnehospital har i dag et samarbejde med Ungdommens Røde Kors, der driver ungecafeen Svanen på hospitalet tre aftner om ugen. Det nye ungerum er et godt supplement til Svanens aktiviteter, hvor de unge kan mødes uden for cafeens åbningstider og være alene med deres venner.

Læs mere om Svanen og Ungepanel OUH under "Ung på OUH"


Siden er sidst opdateret: 06-07-2018 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring