Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Kalender

Tryllebjerget

 

 


Kalender

Kommende gode oplevelser

marts og april 2020


H.C. Andersen Børne- og Ungehospital får af og til besøg af Pressen, der gerne vil filme eller fotografere, ligesom der også bliver fotograferet til Tryllebjergets hjemmeside. Man kan altid sige nej tak til at blive fotograferet. Læs mere om: Optagelser og interviews på OUH
 

 

I disse corona-tider er alle Tryllebjergets aktiviteter desværre aflyst på hospitalet. 

I stedet har vi fået lov til at linke til vores eksterne samarbejdspartnere, der laver forskellige online aktiviteter:

 

 

 

Dans og leg sammen med Legeheltene – bare hver for sig

Legeheltene savner at lege med alle deres gode legekammerater på hospitalet. Så nu leger de derhjemme i stedet – og vi håber, en masse børn vil være med!

  1. Følg Legeheltene på Instagram, hvor de hver dag deler sjove og aktive lege: www.instagram.com/legeheltene
  2. Find «@legeheltene» på Tik Tok, hvor du kan udfordre dem i de vildeste dansemoves!
Legeheltene

WizeFloor spil

Normalt kan du hoppe og danse rundt i de mange WizeFloor spil på vores interaktive gulv. Nu har du - i en begrænset periode - i stedet gratis adgang til at bruge spillene på din iPad eller computer. Der er bl.a. en lang række quizzer inden for forskellige emner, du kan spille. Du kan også lave dine helt egne spil, hvis du har lyst.
Gå ind på https://www.wizefloor.com/app og log på med brugernavn "ouhpatient" og kodeord "63ouh7".

WizeFloor app Interaktivt gulv

Online undervisning fra Fjord&Bælt og Naturama

Fjord&Bælt og Naturama introducerer online-undervisning gennem live sendinger på Facebook, hvor de vagthavende biologer underviser børnene.
Se med på https://www.facebook.com/fjordogbaelt/

Naturama

Ideer til aktiviteter fra Ællingen

Selvom café Ællingen holder lukket i disse tider, har de stadig en masse gode idéer til aktiviteter, de gerne vil ud med. På deres Facebook-side kommer de frivillige med sjove og skøre idéer, man kan få tiden til at gå med. https://www.facebook.com/cafeaellingen/

 

Ællingen

Mød hospitalsklovnene online

Danske Hospitalsklovne er kede af, at de ikke kan komme på besøge på hospitalet i øjeblikket. Så nu prøver de at være der på en anden måde. Følg med på deres Facebook-side, som bliver fyldt med finurlige hilsner og andet sjov fra klovnene den næste tid: https://www.facebook.com/DanskeHospitalsklovne/

Danske Hospitalsklovne logo

SMIL TV

SMILfonden har lige som så mange andre været nødt til at tænke anderledes i disse tider, så de laver SMIL TV😊 på Facebook, så de stadig kan sprede SMIL og glæde på afstand.
Følg med på https://www.facebook.com/smilfonden/

SMILfonden

 

 

 

 

 

 

2. marts kl. 10-11.30

Sommerfugleeffektens Hjertesag

Pia Larsen besøger H.C. Andersens Børne- og Ungehospital i forbindelse med Sommerfugleeffektens Hjertesag med kreativ workshop i nichen ved Eventyrtorvet, hvor børn og unge får mulighed for at tegne illustrationer til pusle- og vendespil. Der tegnes fisk, dyr, blomster etc., alt efter hvad temaet er for den enkelte dag. De enkelte tegninger bliver en del af en fælles collage, som laves til et puslespil og enkeltvis på brikker til et vendespil. Når spillene er færdigproduceret, doneres samtlige spil til Børne- og Ungehospitalet. Børn og unge er på denne måde selv med til at skabe underholdning til de øvrige patienter i form af spil. Der er ingen krav til hvor lidt, eller længe, man deltager ved workshoppen. 

Se også: www.zeppiballon.dk

 
Pia Larsen

3. marts kl. 13.00 – 15.00

Bamsestuegang v/Bamsehospitalet

Den lokale aktivitetsleder for Bamsehospitalet Odense har samlet en flok Bamselæger, som vil undersøge og behandle alle de bamser, der opholder sig på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Bamselægerne vil lave Bamseskadestue i nichen ved Eventyrtorvet, men kommer også på Bamsestuegang på sengestuerne: H2, H7 og HM4, H-amb. og H-dagafsnit. På Eventyrtorvet vil der også deltage børn fra Odense Børnekohorte.

Se også Bamsehospitalet

 
Bamsehospital logo

9. marts kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter og skeer, og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på H-dagafsnit. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid, der skaber grundlag for trylleri og magi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Kristian Skovbo og  KidsAid

 
trylle_kristian

9. marts kl. 18.00

Odinkoret

Koret vil med overskriften "Sang og livsglæde" igen give koncert på Eventyrtorvet med glade og humørfyldte sangere, som spreder glæde til alle.

Se også Odinskoret

odin_110219

AFLYST

12. marts kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på HM4, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Connie Olsen og KidsAid

 
Connie Olsen

AFLYST

13. marts kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til sammen med deres forældre og søskende at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med hendes musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for os og med de der lyster. Det er KidsAid, der skaber grundlag for, at ”klaveret” kan komme forbi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.  Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443. 

Se også KidsAid

 

klaveret_271115

AFLYST

20. marts kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til sammen med deres forældre og søskende at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med hendes musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for os og med de der lyster. Det er KidsAid, der skaber grundlag for, at ”klaveret” kan komme forbi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.  Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.  

Se også KidsAid

 
klaveret_271115

AFLYST

23. marts kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter og skeer, og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på HM4. Oplev magik, der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid der skaber grundlag for trylleri og magi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Kristians Skovbo  og KidsAid

 
trylle_kristian

AFLYST

26. marts kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på H7, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Connie Olsen og KidsAid

 
Connie Olsen

AFLYST

28. marts kl. 9.30-12.30

ReMida Familedag

En spændende og kreativ lørdag formiddag i ReMida Odense, Toldbodgade 5-7. På familiedagen kan børn og unge boltre dig frit med ReMidas materialer i det store værksted. Indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har, sammen med deres familier, mulighed for at besøge ReMida Familiedag – man skal blot henvende sig til personalet på sin afdeling, som kan hjælpe med at udfylde en gyldig entrebillet.

Se også ReMida

 
remida_250818

AFLYST

1. april

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital fejrer fødselsdag

Alle indlagte, små som store, bliver budt på brunsviger på sengeafsnittene.

flag_020413

AFLYST   

1. april Kl. 15.00

H.C. Andersen Paraden

I anledning af H.C. Andersen Børne- og Ungehospitals fødselsdag gæster H.C. Andersen Paraden Eventyrtorvet. Med sig har de en god ven af H.C. Andersen Børne- og Ungehospital - H.C. Andersen, alias Torben Iversen. Sammen med de mange eventyrfigurer introducerer han os til udvalgte eventyr med fortælling, sang og dans. Eventyrparadens besøg er finansieret af Odense Marcipan.

Se også H.C. Andersen-paraden

H.C. Andersen Paraden

AFLYST

3. april kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til sammen med deres forældre og søskende at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med hendes musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for og med dem, der har lyst. Det er KidsAid der skaber grundlag for, at ”klaveret” kan komme forbi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.  Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.

Se også KidsAid

klaveret_271115

AFLYST

6. april kl. 15.00 -16.30

Påskecafé med LEO Club Odense

Påske-klippe-klistre for store og små. LEO Odense kommer igen forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital - nu med gøgl og grej - så vi sammen kan gå påsken i møde. Børn og forældre er alle velkomne, og der vil være mulighed for at lave forskellige papfigurer, male flamingoæg og meget mere. LEO Club glæder sig til at lave påskestemning, en hyggelig eftermiddag i nichen ved Eventyrtorvet.

Se også Leo Odense

Leo Club Odense

16. april kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på H2, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også Connie Olsen og KidsAid

Connie Olsen

17. april 9:00 – 10:00

UGLER, flotte ugler kommer på besøg

Der bliver nok igen trængsel i nichen ved Eventyrtorvet. Det er ikke svært at få øje på de store ugler, men den lille populære pygmæugle er lidt svær at få øje på. Sidst den besøgte os hyggede den sig gevaldigt og kvitterede med små anerkendende knirk.

Se også: UgleRiget

UgleRiget

17. april kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til sammen med deres forældre og søskende at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med hendes musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for og med dem, der har lyst. Det er KidsAid der skaber grundlag for, at ”klaveret” kan komme forbi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.  Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.

Se også KidsAid

klaveret_271115

20. april kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter og skeer, og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på H2. Oplev magi, der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid, der skaber grundlag for trylleri og magi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Kristian Skovbo  og KidsAid

trylle_kristian

21. april kl. 9.30 – 13.00

LEGO® workshop

LEGO koncernen inviterer til en LEGO® workshop v. Tryllebjerget. Med invitationen giver LEGO atter mulighed for at Børne- og Ungehospitalets indlagte og ambulante børn og unge kan komme hen på Eventyrtorvet og bygge med LEGO. Hvad der bygges, bliver meget spændende, for der bygges hverken efter modeller efter opskrifter. Det bliver bygget af både LEGO® klodser og DUPLO®, så der er plads til kreativitet hos de yngste og ældste. Arrangementet sponseres af LEGO Koncernens Local Community Engagement Program. 

lego_111215

21. april kl. 13.00

LIVE-stream direkte fra Naturama i Svendborg

Mød formidlere fra Naturama, når de bliver LIVE-streamet med de mange spændende dyr direkte fra Svendborg til Skolen OUH. Oplev de skøre og mærkelige historier om dyr, der lever, og har levet, i Danmark. Sammen med nutidige fortællinger får I også et indblik i dyrenes færden i den danske og nordiske natur. 

Se også: Naturama

Naturama

23. april kl. 9.30 – 13.00

LEGO® workshop

LEGO koncernen inviterer til en LEGO® workshop v. Tryllebjerget. Med invitationen giver LEGO atter mulighed for at Børne- og Ungehospitalets indlagte og ambulante børn og unge kan komme hen på Eventyrtorvet og bygge med LEGO. Hvad der bygges, bliver meget spændende, for der bygges hverken efter modeller efter opskrifter. Det bliver bygget af både LEGO® klodser og DUPLO®, så der er plads til kreativitet hos de yngste og ældste. Arrangementet sponseres af LEGO Koncernens Local Community Engagement Program. 

lego_111215

25. april kl. 9.30-12.30

ReMida Familedag

En spændende og kreativ lørdag formiddag i ReMida Odense, Toldbodgade 5-7. På familiedagen kan børn og unge boltre dig frit med ReMidas materialer i det store værksted. Indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har, sammen med deres familier, mulighed for at besøge ReMida Familiedag – man skal blot henvende sig til personalet på sin afdeling, som kan hjælpe med at udfylde en gyldig entrebillet.

Se også ReMida

remida_250818

28. april kl. 13.00

LIVE-stream direkte fra Naturama i Svendborg

Mød formidlere fra Naturama, når de bliver LIVE-streamet med de mange spændende dyr direkte fra Svendborg til Skolen OUH. Oplev de skøre og mærkelige historier om dyr, der lever, og har levet, i Danmark. Sammen med nutidige fortællinger får I også et indblik i dyrenes færden i den danske og nordiske natur. 

Se også: Naturama

Naturama

30. april kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter og skeer, og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på H7. Oplev magi, der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid, der skaber grundlag for trylleri og magi på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Kristian Skovbo og KidsAid

trylle_kristian

30 april kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på H-dagafsnit, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også Connie Olsen og KidsAid

Connie Olsen

 

GRATIS ENTRE
Oplevelser i Odense på Øst- og Sydfyn for indlagte på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital
Børn/unge og deres familier fra H.C. Andersen Børne- og Ungehospital kan under indlæggelsen gæste følgende:
– Besøg planlægges i samarbejde med personalet.   

 

 
 

ODENSE BYS MUSEER

H.C. Andersen Museum

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Barndomshjem

Carl Nielsen Museet

Carl Nielsens Barndomshjem

Den Fynske Landsby

Møntergården

Fyrtøjet   

 

Danmarks Jernbanemuseeum

Fyens Væddeløbsbane

Odense Zoo

ReMida Familiedage

 

Østfyns Museer

Vikingemuseet Ladby

Nyborg Slot

Johannes Larsen Museet, med flere

 

Naturama

Fjord og bælt

 

Desuden er der indimellem tilbud/billetter - gratis entré til: 

Sanseudstilling Brandts Klædefabrik

OIK kampe

OB kampe

Det Fynske Dyrskue

 

Indimellem inviteres der til "Gode oplevelser ud af huset" - Kig efter opslag på afdelingen.

Kids Aid

SMILfonden

Motorsport for Life

 

 Siden er sidst opdateret: 26-03-2020 af Odense Universitetshospital.