Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Kalender

Tryllebjerget

 

 


 

Kommende gode oplevelser

1. - 30. september 2019

 

 

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital får af og til besøg af Pressen, der gerne vil filme eller fotografere, ligesom der også bliver fotograferet til Tryllebjergets hjemmeside.

Man kan altid sige nej tak til at blive fotograferet.

Læs mere om: Optagelser og interviews på OUH

 

2. september kl. 10.00-11.30

Dansk Veteranbil Klub, Fyns afdeling

Veteranbilerne ruller ind på pladsen foran indgang 60 til H.C. Andersen Børne- Ungehospital. Jesper Anhøj fortæller, at klubbens medlemmer glæder sig til den traditionsrige køredag. De mange kulturperler/veterankøretøjer er pudset og poleret, så de kan vises frem og afprøves. Alle de børn og unge som møder op og har ”forældre tilladelse”, får mulighed for at få en køretur på hospitalets grund. Hvis det regner, ruller vi bare et par biler ind på Eventyrtorvet. De børn og unge på kræftafsnittet, H2, som ikke har mulighed for at deltage ved indgang 60, får også del i tilbuddet – da en af bilerne vil køre om til den lille baggang/passage mellem H2 og OUH højhuset. Herefter vil bilerne køre samlet til Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, hvorfra børnene tager på en længere køretur til Skovsøen.

Se også: Dansk Veteranbil Klub

Dansk Veteranbil Klub

4. september kl. 10.00

Zirkus Barnly på Eventyrtorvet

Glæd jer til 20 minutter i samvær med de glade, sjove og underholdende Zirkus-artister fra Sørens Østergaards nye zirkus i børnehøjde – ZirkusBarnly. Mød blandt andet Kaptajn Frodo, der med sine gakkede og pudseløjerlige indslag kan bringe smil, glæde og grin frem hos de fleste. Og så skal vi ikke glemme de 2 zirkus-hjælpere Line & Jennie og Henning, der blandt andet spiller på tromme. Vi lover jer en særforestilling, der er noget udover det sædvanlige. På gensyn på Eventyrtorvet til gak, løjer og finurlige indslag.

Se også: Zirkus Barnly

Zirkus Barnly

5. september kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på HM4, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr.

Se også: Connie Olsen

Connie Olsen

5. september Kl. 17.00

Harley-Davidson Club Distrikt Fyn

Harley-Davidson Club Distrikt Fyn laver igen en herlig torsdags event – de ankommer i samlet flok - og med drøn på - til indgang 60 ved H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH, hvor der bliver mulighed for at beundre de mange flotte Harley Davidson maskiner. Klubbens medlemmer vil overrække en donation til Tryllebjerget, så vi håber at solen vil skinne på de funklende maskiner og det bliver en dejlig varm sensommeraften.

Se også: Harley-Davidson Club Distrikt Fyn

Harley-Davidson Club Distrikt Fyn

6. september kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til  - sammen med deres forældre og søskende - at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med sine musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for os og med de der lyster. Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.

klaveret der kom forbi

9. september kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo, kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter, skeer og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på H-Dagafsnit. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre.

Se også: Kristian Skovbo

Kristian Skovbo

10. september kl. 10-11.30

Sommerfugleeffektens Hjertesag

Pia Larsen besøger igen H. C. Andersens Børne- og Ungehospital i forbindelse med Sommerfugleeffektens Hjertesag med kreativ workshop i nichen ved eventyrtorvet, hvor børn og unge får mulighed for at tegne illustrationer til pusle- og vendespil. Der tegnes fisk, dyr, blomster etc., alt efter hvad temaet er for den enkelte dag. De enkelte tegninger bliver alle en del af en fælles collage, som laves til et puslespil og enkeltvis på brikker til et vendespil. Når spillene er færdigproduceret, doneres samtlige spil . til Børne- og Ungehospitalet. Når spillene er færdigproduceret, doneres samtlige til H. C. Andersens Børne- & Unge Hospital. Børn og unge er på denne måde selv med til at skabe underholdning til de øvrige patienter i form af spil. Der er ingen krav til hvor lidt, eller længe, man deltager ved workshoppen.

Se også: Zeppiballon

Pia Larsen

14. september kl. 13.30-15.00

SMILfonden

SMILfonden inviterer indlagte børn og unge – deres familier med til fest. Sofie Østergaard indbyder til danseshow og underholdning med Gurli og Gustav Gris og NOAH vil synge på Eventyrtorvet. Hele festen bindes sammen af Sisse Fisker. Se også opslag, hvor det fremgår, at man skal tilmelde sig til arrangement og for de børn der er indlagt på dagen, skal man have en aftale med personalet om at man kan deltage. Der vil blive taget foto og filmet på Eventyrtorvet.

Se også: SMILfonden

SMILfonden

17. september kl. 13.00

LIVE-stream direkte fra Fjord&Bælt i Kerteminde

Mød formidlere fra Fjord&Bælt, når de bliver LIVE-streamet direkte fra Fjord&Bælt med de mange spændende dyr til en pc i Sygehusskolen på OUH. Oplev de skøre og mærkelige historier om dyr der lever, og har levet i Danmark. Sammen med nutidige fortællinger får I også et indblik i dyrenes færden i den danske og nordiske natur. Streamingen er samtidig test af nyt AV udstyr.

Se også: Fjord&Bælt

Fjord&Bælt

20. september kl. 10.00

”Klaveret”, der kom forbi

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn synger og spiller med! Derfor er alle børn og unge altid velkommen til  - sammen med deres forældre og søskende - at være med i vores musiklege på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, når Malene Grete Nørgaard på tværfløjte drager på turné med sine musikalske venner. I løbet af formiddagen vil musikanterne komme forbi H-Dagafsnit, H2, HM4 og H7. De vil synge og spille for os og med de der lyster. Tlf. henvendelse Den Halve Kvartet; 28924443.

klaveret der kom forbi

23. september kl. 13.00

Oplev magi helt tæt på!

Tryllekunstner og entertainer Kristian Skovbo, kommer forbi H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, lige foran næsen, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Det er magi med hverdagsting så som elastikker, mønter, skeer og nogle af tryllerierne sker i dine hænder. Kristian kommer i dag på HM4. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre.

Se også: Kristian Skovbo

Kristian Skovbo

26. september kl. 14.00

Vil du ha’ en god historie?

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- Ungehospitalet med en lille buket eventyr. Hun vil på skift besøge H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie kommer i dag på H7, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr.

Se også: Connie Olsen

Connie Olsen

28. september kl. 9.30-12.30

ReMidaFamiledag

En spændende og kreativ lørdag formiddag ReMida Odense, Tolbodgade 5-7. På familiedagen kan børn og unge boltre dig frit med ReMidas materialer i det store værksted. Indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har sammen med deres familier mulighed for at besøge ReMida Familiedag – man skal blot henvende sig til personalet på sin afdeling, som kan hjælpe med at udfylde en gyldig entrebillet.

Se også: ReMida Odense

ReMida Odense

Trampolinen står på Eventyrtorvet

Den store populære trampolin er til fri afbenyttelse, blot man følger de anviste hopperåd. Trampolinen vil være lukket, når der er større events på Eventyrtorvet.

Børneulykkesfondens trampolinråd: Hop med hovedet

Trampolin

Percussion Play

Donation af udendørs musikinstrumenter. Mens børnene er indlagt, kan musikken være en måde at udtrykke sig på. De håndlavede instrumenter er fra England og er stemt efter pentatonskalaen, dvs. at alle kan spille på instrumenterne helt uden forkundskaber og de larmer/støjer ikke. Oplev musikken i H4’s gårdhave. På hjemmesiden kan man se og høre instrumenterne.

Se også: Percussion Play

percussion_play

Hvad er en vidensbrønd?

”Vidensbrønden” er interaktive gulve, der kombinerer leg og læring. I nichen mellem H3 og H7 på Eventyrgangen er der installeret en ”Vidensbrønd”, som fungerer som en interaktiv “skærm” på gulvet, der fremmer social og kinæstetisk læring – det vil sige kollektiv læring gennem fysisk leg og bevægelse. Vidensbrønden kan både anvendes af en og flere på samme tid. På gulvet projiceres forskellige opgaver og spil, og børnene bruger deres hænder og fødder til at vælge de rigtige svar. Der er også installeret en ”Vidensbrønd” på børnekræftafdelingen.

Se også: Vidensbrønd

vidensbrond_181113

 

GRATIS ENTRE
Oplevelser i Odense på Øst- og Sydfyn for indlagte på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital
Børn/unge og deres familier fra H.C. Andersen Børne- og Ungehospital kan under indlæggelsen gæste følgende:
– Besøg planlægges i samarbejde med personalet.   

 

 
 

ODENSE BYS MUSEER

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Barndomshjem

Carl Nielsen Museet

Carl Nielsens Barndomshjem

Fyns Kunstmuseum

Den Fynske Landsby

Møntergården

Fyrtøjet   

 

Danmarks Jernbanemuseeum

Fyens Væddeløbsbane

Odense Zoo

ReMida Familiedage

 

Østfyns Museer

Vikingemuseet Ladby

Nyborg Slot

Johannes Larsen Museet, med flere

 

Naturama

Fjord og bælt

 

Desuden er der ind imellem tilbud/billetter - gratis entré til: 

Sanseudstilling Brandts Klædefabrik

OIK kampe

OB kampe

Det Fynske Dyrskue

Ripleys Believe it or not!

Nordisk Film

 

Ind imellem inviteres der til "Gode oplevelser ud af huset" - Kig efter opslag på afdelingen.

Kids Aid

SMILfonden

Motorsport for Life

 

 Siden er sidst opdateret: 30-08-2019 af Odense Universitetshospital.